Doelgroep - Exclusief & inclusief

Een van onze doelstellingen is een brede groep docenten aan te spreken en een betaalbare woning te bieden in Amsterdam. Het Wijshuis is er voor de Amsterdamse docent met gogme en daadkracht die we hard nodig hebben in de stad. Voor docenten zoals Sophie die Engels geeft aan VMBO-kb, voor Simon die geschiedenis geeft aan Havo 5. Voor Hajar die docent in opleiding is, net getrouwd is en graag een zelfstandig bestaan wil opbouwen. Voor Johan de meester van groep vijf, die iedere dag vanuit Den Helder naar Amsterdam reist, de scheikundeleraar uit Friesland die een nieuw leven wil in de stad. Voor alleenstaanden, mensen die willen samenwonen en kleine, startende gezinnen; Kortom: voor leerkrachten voor Amsterdam!

Docenten zijn uiteraard geen homogene groep. Afhankelijk leeftijd, ervaring, opleiding en functie is de woonwens en het financiële plaatje van een leraar heel verschillend.Een beginnend docent die fulltime werkt (niet gebruikelijk in het onderwijs) verdient € 2.865 bruto per maand (schaal LB 1) terwijl een langzittende geschiedenisleraar een salaris ontvangt dat dicht tegen de inkomensgrens van een middenhuur-woning aanzit. Wij willen met onze woningen recht doen aan en rekening houden met deze werkelijkheid. 

Vanwege de gelimiteerde huur geven wij de voorkeur aan mensen die minimaal drie dagen per week in het Amsterdamse primair of het voortgezet onderwijs werken. Ook studenten uit het laatste jaar van de Pabo, jonge onderzoekers, jonge gezinnen en promovendi komen in aanmerking. Voor die groepen, belangrijk voor de toekomst van onze stad, willen we zekerheid bieden en enkele woningen reserveren, alsmede LIO’s in het voortgezet onderwijs. Wij begrijpen dat ‘op-jezelf-wonen’ voor mensen uit sommige culturen en levensovertuigingen niet vanzelfsprekend is en willen daarom nadrukkelijk ruimte bieden aan onze peer groups of verloofde/jong getrouwde stellen. Op deze manier zijn we zowel exclusief als inclusief.